REHBERLİKTE BU HAFTA (5. HAFTA – 9 EKİM 2023 – 13 EKİM 2023)

Sınıf rehberlik etkinliklerinin değişen ihtiyaçlar doğrultusunda dijital olarak kullanılabilmesi, öğretmenlerin kullanacakları materyal çeşitliliğini artırabilmek amacıyla etkinliklerin dijital olarak uyarlanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiş ve   ilkokul, ortaokul ile ortaöğretim kademeleri için Dijital Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Platformu (DİSREP) oluşturulmuştur.

13.10.2023 75

AİLE HALKASI

12. SINIF

FARK ET VE GÜVENLİĞİNİ SAĞLA

Bilindiği üzere bakanlığımız tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde her hafta uygulanmak üzere sınıf rehberlik etkinlikleri 1. cilt olarak hazırlanmıştır.

Bu kapsamda alternatif uygulama yapılabilmesi için sınıf rehberlik etkinlikleri 2. cilt etkinlikler de hazırlanmıştır.

Bu platform aracılığıyla sınıf rehberlik etkinliklerini uygulama sürecinde sınıflarda; bilgisayar, telefon, tablet vb. aracılığıyla da sınıf rehberlik etkinliklerinin uygulanması yapılabilecektir.

Dijital Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Platformu (DİSREP) etkinlikleri ile sınıf rehber öğretmenleri sınıfta etkileşimli tahta aracılığıyla her hafta etkinlikleri daha kolay ve dikkat çekici şekilde uygulayabilecekler; öğrenciler bazı etkinlikleri kendi başlarına online olarak gerçekleştirebilecek, öğretmen ve öğrenciler etkinliklere erişebileceklerdir.

DİSREP tanıtım videomuza buradan erişebilirsiniz

ETKİNLİK ÖNCESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Havza MT RAM Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü tarafından Sınıf Rehberlik Etkinlikleri (DİSREP) uygulaması her hafta buradan güncellenecektir.