Kurumumuzun Tarihçesi

04.01.2018 461

Kurumumuzun Tarihçe

Kurumumuz Havza Rehberlik ve Araştırma Merkezi ismiyle 2004 yılı haziran ayında Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında hizmete açılmıştır. 2013 yılı temmuz ayı itibariyle Hayırsever Muzaffer Tahmaz tarafından milli eğitim müdürlüğüne bağışlanan binanın ikinci katında hizmet vermektedir. Kurumumuzda 2 idareci, 4 psikolojik danışman,  7 özel eğitim öğretmeni ve 2 hizmetli olmak üzere toplam 15 personel görev yapmaktadır. Kurumumuz özel eğitim hizmetleri ve rehberlik psikolojik danışmanlık hizmetleri olmak üzere 2 ana birimden oluşmaktadır. Kurumumuzdaki birimlerden psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri bölümünde; Havza, Ladik, Kavak ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm rehberlik faaliyetleri koordine edilmekte ve bu ilçelerde çalışan psikolojik danışmanlara yönelik kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla toplantı, seminer ve eğitimler düzenlenmektedir. Kurumumuzdaki diğer birim olan özel eğitim bölümünde ise Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ilçelerindeki özel eğitim gereksinimli bireylerin tanılama, eğitsel değerlendirme, zeka testleri ve eğitim performansına uygun eğitim planları ve ihtiyaç durumlarına yönelik yapılması gereken yönlendirme ve izleme faaliyetleri yürütülmektedir. Hizmet bölgemizde bulunan ilçelerdeki özel eğitim gereksinimli bireyler için yaklaşık olarak 3800 öğrenci dosyası açılmış ve eğitsel değerlendirmeleri yapılarak uygun eğitim kurumlarına yönlendirilmişlerdir. Kurum olarak hizmetlerimiz arasında bireysel ve grupla psikolojik danışma yapmak, ailelere yönelik danışmanlık hizmetleri ve eğitimler, öğrencilere yönelik çeşitli konularda seminerler ve çeşitli etkinlikler düzenlemek, idareci ve öğretmenlere yönelik rehberlik ve özel eğitim alanında toplantı, seminerler ve aile eğitimleri yapmak yer almaktadır.